27 juni 2009

Nya tag!

Den senaste tiden har det hänt en hel del inom Djurskyddet som har krävt vår tid och vårt engagemang. Tyvärr har det som hänt varit mer negativt än positivt.

Vår nye styrelseledamot Bo Hannersjö uttalade sig i Falu Kuriren för några veckor sedan om att han tycker att det satsas för mycket pengar på hemlösa katter och att de istället borde skjutas. Bo tycker att pengarna i högre grad ska gå till jordbrukets djur. Som ni säkert vet värnar Djurskyddet om ALLA djur och dessutom driver majoriteten av våra föreningar katthem, så Bos uttalade ledde förstås till ramaskri bland våra föreningar och medlemmar. För att lösa detta hade vi idag en extrastämma i Stockholm där de ombud som kunde komma fick avgöra om Bo hade ett fortsatt förtroende som ledamot i Djurskyddets styrelse. Resultatet blev ett övervägande nej och han har nu tvingats avgå.

Vi har även haft problem med att få ut vår tidning. Vecka efter vecka har passerat utan att vi har sett skymten av någon tidning. När vi nu har fått klarhet i vad som hänt har det resulterat i att vår redaktör har slutat. Vi andra på kansliet har de senaste två veckorna slitit med att färdigställa tidningen och nu går den till tryck nästa vecka, vilket känns fantastiskt! Nu vet vi i alla fall att det kommer en tidning, även om den är väldigt försenad.

Nu kanske ni förstår varför bloggandet har kommit i skymundan den senaste tiden. Men nu tar vi nya tag! I morgon åker jag och Åsa Hagelstedt till Almedalen där Djurskyddet kommer att hålla i två seminarier, så om du ska till Almedalen är du hemskt välkommen till oss!

Läs mer om våra seminarier i Almedalen här



/Sara Frick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar