07 maj 2009

Välkommen till Djurskyddets blogg!

Idag är det premiär för Djurskyddets nya hemsida och även för vår blogg! Här kommer vi som jobbar på kansliet att lufta våra tankar kring djur och djurskyddsfrågor. Trevlig läsning!

/Sara Frick

4 kommentarer:

  1. Eva Söderberg08 maj, 2009

    Hej!

    Grattis till den nya hemsidan! Den ser väldigt tilltalande ut med med sin tydlighet och fräscha färger. Nu har jag inte hunnit titta på allting men det verkar vara bra sturktur och lätt att hitta det man vill.

    Hälsningar

    Eva Söderberg, Ö-vik

    SvaraRadera
  2. katarina holmlund15 maj, 2010

    Hur gör man när man vill uppmärksamma turister resande till Trogir om en ett specifikt missförhållande vad gäller en hund? Hon lever sitt liv på en balkong utan solskydd och rastning. Grannarna får inget gehör från myndigheterna. Jag hittade ett rep och tog ut henne till havet. Grannen sade att det säkert var ett år sedan ngn hade varit ut med henmne på promenad. Hjälp!!!!

    SvaraRadera
  3. katarina holmlund15 maj, 2010

    Hej, vet inte om detta är rätt forum men vet inte annars vart jag ska vända mig för att få fram mitt budskap. Jag är precis hemkommen efter en resa i Kroatien. Det var en fin resa men tyvärr solkades känslan när en hund i grannhuset ständigt skällde. Det visade sig att hon var vanvårdad av sin ägare. Hon lever sitt liv på en balkong utan skydd för den stekande solen. Hon rastasrig

    SvaraRadera
  4. Hej Katarina!
    Som du kanske har märkt var det längesen vi uppdaterade vår blogg. Vi borde egentligen ha tagit bort den då vi inte hinner med att uppdatera. Men ska svara på ditt inlägg i alla fall!

    Det är alltid hemskt att se vanvårdade djur när man är ute och reser och man känner sig ofta hjälplös. Grannarna har alltså tagit kontakt med myndigheterna, men inget händer. Jag vet inte hur djurskyddet fungerar i Kroatien, inte så bra verkar det som. Den internationella djurskyddsorganisationen WSPA har information på deras hemsida om vad man kan göra om man ser djur som lider när man är ute och reser. http://www.wspa.se/hur_du_kan_hjalpa_till/djurvalfardpasemestern/default.aspx

    Hoppas det kan vara till någon hjälp! Om du har fler frågor får du gärna mejla mig på sara.frick@djurskyddet.se

    Mvh
    Sara
    Informatör, Djurskyddet Sverige

    SvaraRadera