17 maj 2009

Stämman avslutades med politikerdebatt


Idag avslutades Djurskyddet Sveriges stämma i Sollentuna. När förhandlingarna avslutats hölls en debatt inför EU-parlamentsvalet. Dun plockat från levande fåglar, djurtransporter, försöksdjur och mycket annat diskuterades. Alla närvarande politiker var mycket engagerade i djurskyddsfrågor och ville arbeta för ett bättre djurskydd i EU. Dock fanns det frågor de olika partier var oense kring. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna kritiserade de borgerliga för nedläggningen av Djurskyddsmyndigheten. Vänsterpartiet och Miljöpartiet var också mycket kritiska till Lissabonfördraget, medans Moderaterna och Folkpartiet menade att ett fördjupat samarbete vore bättre för grisarna både i Sverige, Danmark och resten av Europa.

Jens Holm från Vänsterpartiet avslutade med att berömma att en av åhörarna blivit Folkpartist efter att ha läst en debattartikel av Marit Paulsen. Det kan låta konstigt, men Jens menade att det var positivt att människor engagerar sig politiskt och uppmanade alla att rösta i
EU-parlamentsvalet den 7 juni. Vi håller med och hoppas att många tänker på djurskyddsaspekten när man väljer parti och kandidat!





/Åsa Hagelstedt

1 kommentar:

  1. Kan ni inte berätta om lite vad vi "vanliga" människor kan göra för att hjälpa er och göra gott?
    Det hade varit jätteroligt och udnerbart!
    Jag länkar hit från min blogg, bara så ni vet =)

    SvaraRadera