10 juli 2009

Skriv på för vargarnas skull!

I tisdags (7 juli) startade Djurskyddet en namninsamling, "Nej till licensjakt på varg". Namnunderskrifterna började ramla in på en gång och i skrivande stund har vi redan 1434 underskrifter! Namninsamlingen kommer att ligga uppe på vår hemsida under hela sommaren, så berätta för era vänner och bekanta att den finns. Namninsamlingen finns även ute hos våra lokalföreningar i pappersversion. Vi vill inte att det som föreslås i rovdjurspropositionen ska bli verklighet - skriv på!

Läs mer om namninsamlingen


/Sara Frick

6 kommentarer:

  1. har skrivit på och uppmanat andra att göra det med

    SvaraRadera
  2. Vi har också skrivit på!

    SvaraRadera
  3. nej till varg jakt och all annan jakt, nu kan man aka pa nojesresa och skjuta vildsvin, hemskt..nar ska detta ta slut fran
    Helena fn i Estland

    SvaraRadera
  4. Fattar inte, vargen snart utrotad. Och nu vill folk jaga den,tror det skulle vara en bra ide att jaga dem som vill jaga.... The Matti

    SvaraRadera
  5. men vad göra när dom inte lyssnar på oss?

    SvaraRadera
  6. Hmm! Är mycket förvånad över okunnigheten i kommentarerna som gjorts om vargen. Vargen är ju absolut inte utrotningshotad i ett globalt perspektiv.
    Om vi ska resonera på det viset så måste det ju vara ännu viktigare att återinföra visenten i Sverige. Den är ju helt borta. Kanske import från Polen där vi fortfarande har en stam av dessa djur.
    Nöjesjakt på vildsvin? Jo, jakt är kul och jaktresorna kan kanske vara nöjesresor.
    Jag kommer själv att åka till Estland i vinter och jaga varg. Kan vara bra att samla på sig lite erfarenhet inför den kommande svenska vargjakten.

    SvaraRadera